Minulla on ollut koko kesän kehruubuumi. Olen ollut kolme kertaa eri tapahtumissa tekemässä tyänäytöksiä. Lankojakin on syntynyt.



Kotikuntalaisen tumman suomenlampaan villasta käsin kehräty ja kerrattu kolmisäikeiseksi. Lanka pesty fairyllä jonka vuoksi lanka keveni liasta ja rasvasta n.20g. Valmiina 164g ja 420m (100g/256m).



Lankamaailmasta ostamani Shoppel Wollen värjätty huovutusvilla muotoutui 3-säikeiseksi langaksi. Pesty tipalla fairyä ja kylvetetty lanoliinivedessä.
50g =164m (100g/328m).



Villa Laurilan Gotlannin turkislampaan villasta karstasin uudella karstamyllylläni levyjä joista kehräsin kolmisäikeistä lankaa. Gotlannin turkislampaan villa oli pitkäkuituista, jopa yli 15cm. Raakavillaa oli 100g mutta kaikkien työvaiheiden (karstaus, kehräys ja pesu) jälkee lankaa siitä tuli lankaa 83g ja metrejä 150. (100g/180m).



Karstamylly jonka takana Gotlannin turkislampaan villakikkaroita ja karstattuja villakiekkoja. Hiukan avatut ja nypityt villakikkarat syötetään pienemmälle rullalle, veivataan veivistä niin kuidut karstaantuvat isommalle rullalle. Villa irroitetaan ja vaihe voidaan toistaa muutaman kerran uudelleen karstauksen parantamiseksi. Yhdellä kertaa villaa mahtuu sovulla myllyyn 20-50g villasta riippuen.