Pojat ovat keränneet viimepäivinä mustikoita pihaltamme ja "takapusikosta". Eilen lupasin että voidaan lähteä oikeaan metsäänkin mustikoita keräämään. Aamulla herättivät että nyt lähdetään! Ja pakkohan se oli kun oli luvannut ja sääkin vihdoin salli.

Lounais-Suomen metsissä on jo jonkun verran kypsiä mustikoita, tässä minun ja 7v:n saaliit todisteina siitä.

1247330276_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4 v:n mustikat menivät tänne.

1247330368_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Esikoinen tahtoi mustikoista tehtävän piirakkaa. Sanoin että siihen tarvitaan kermaviiliä ja se pitää hakea kaupasta. Hakisitko sinä? Empimättä poika lupasi kauppaan lähteä.

1247330818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hän ei ole ennen itsekseen kaupassa käynyt . Meillä on kauppaan kilometri matkaa autotien laidassa koska kevyenliikeenteen väyliä täällä maalla ei ole. Mukaan laitoin kännykän,  kolikon ja lapun jossa luki ostos. Poika sanoi tietävänsä että kermaviili on siellä maitohyllyillä. Käskin kysyä myyjältä jos ei löydä tai varmistaa kassalta ostoksensa. Niin hän meni ja palasi kermaviilin (ja tikkarin) kera.

Oli ylpeä poika ja niin oli äitikin.

Piirakasta tuli hyvää, iltapäiväkahvin kera sitä söimme.

1247330996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Takana taannoin aloitettu tulppaanihuivi helsingistä ostetusta langasta.

Lisään piirakan pikaohjeen ulkomuistista:

Mustikkapiirakan pohjaan vaahdotetaan 150g rasvaa sokeridesin kanssa. Mukaan sekoitetaan yksi muna. Sitten lisätään jauhoseos jossa on 1dl graahamjauhoja, 2dl vehnäjauhoja sekä tl leivinjauhetta. Taikina levitetään voideltuun vuokaan, mustikat päälle ja niiden päälle "kastike" jossa on kermaviili, desi sokeria ja yksi muna.Paistetaan 200 asteessa 30-40 min. Sitten nautitaa.